Waarom Yaavie

 

Als vrouw heb je de bijzondere mogelijkheid om leven in je te dragen en te geven. Het is een tijd om te koesteren en als iets heel moois te ervaren. Gelukkig ervaren veel vrouwen hun zwangerschap op deze manier. Maar vaak ook niet. Er gebeurt heel veel in deze periode, maar zeker ook tijdens en na de bevalling. Zowel lichamelijk als geestelijk komt er een hoop op je af. Er zijn veel vrouwen die met problemen kampen tijdens en na de zwangerschap. En vaak worden zij ook nog geconfronteerd met een soort schudgevoel als zij aangeven dat ze zich mentaal niet prettig voelen. Want je hebt immers (bijna) een wolk van een baby. Daar moet je toch blij mee zijn? Bij ons gaat het er om dat je mag voelen wat je voelt. En dat je dat ook mag uiten. Want dat je nu (bijna) een baby hebt houdt zeker niet vanzelfsprekend in dat je je op een roze wolk hoeft te begeven.

 

Gelukkig kunnen depressieve klachten steeds beter behandeld worden. Ook preventief kan er een hoop gedaan worden. Middels diverse onderzoeken is reeds veel bekend, en we onderzoeken en leren steeds meer. Het doel om deze bekendheid verder uit te dragen en in te zetten is in ieders belang. En de gevoelens van de moeder zijn juist zo belangrijk. Een moeder die zich goed voelt heeft, direct of indirect, immers een hele andere invloed op de baby en het gezin dan een moeder die zich niet prettig voelt. En dat begint al tijdens de zwangerschap.

 

Wat we doen

 

Het woord 'yaavie' is een combinatie van de betekenissen 'geboren worden' en 'leven'. Je geeft als vrouw nieuw leven aan een nieuw mens. Daarnaast zal je ook zelf een nieuw leven aangaan door alle veranderingen die de komst van dit kleine wonder met zich meebrengt.

De slogan 'you carry, we care' houdt in dat het ons interesseert hoe je je voelt terwijl je draagt wat je draagt. Dat zijn zowel je baby als je gevoelens.

 

Bij ons kan je terecht voor:

  • Voorlichting
  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
  • Groepsbijeenkomsten

 

Ons doel

Yaavie is er voor de vrouw die tijdens of na de zwangerschap emotioneel uit balans is geraakt en weer wil genieten van deze tijd die mooi en bijzonder hoort te zijn. Voor moeders, hun baby en gezin een fijne start!