Onderzoek zwangerschapsmisselijkheid

 

Momenteel werken we aan een onderzoek onder zwangere vrouwen die last hebben van misselijkheid.

 

Doel van het onderzoek is het bereiken van een sterke vermindering of zelfs totale verdwijning van de zwangerschapsmisselijkheid.

 

In Nederland hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid, ook wel hyperemesis gravidarum (HG) genoemd.

 

Het onderzoek bestaat uit het beantwoorden van vragen tijdens een uitgebreid gesprek waar zowel lichamelijke als psychische aspecten worden doorgelicht. Daarna worden middelen aangereikt die je toe kan passen ter verbetering. Te denken valt aan cognitieve therapie, systeemopstelling, meditatie, of andere methoden, afhankelijk van de situatie. Het betreft verloop-onderzoek, deelnemers wordt dan ook gevraagd gedurende de gehele zwangerschap mee te doen.

 

 

Het onderzoek vindt plaats in Hoorn (NH). Mocht je mee willen werken aan dit onderzoek dan kan je contact opnemen via onderzoek@yaavie.nl . Vermeld daarbij alsjeblieft je naam, je telefoonnummer en hoe lang je zwanger bent. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.